ittes energy
FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen

Kosten leverancier: Kost voor uw energie, kosten verbonden aan uw contract (vaste vergoeding, portkosten, …). Voor elektriciteit dienen er ook bijdrages groen en WKK betaald te worden.

Kosten netbeheerder: Netwerkkosten (transport – en distributiekosten) voor het gebruik van het net.

Toeslagen van diverse overheden: Dit zijn taksen die de overheid oplegt. Afhankelijk per regio en per type meter bestaan er verschillende taksen met verschillende tarieven. Voorbeelden zijn: federale bijdrage, bijdrage op de energie, bijdrage Energiefonds, redevance de raccordement.

Op deze toeslagen kan er korting of degressiviteit gegeven worden onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld op de bijdrage op de energie, wanneer u vrijgesteld bent voor accijnzen.

Het nachttarief is van toepassing bij een meter met tweevoudig uurtarief. Tijdens de daluren wordt het voordeligere nachttarief aangerekend. Het nachttarief begint doorgaans vanaf 22 uur tot 7 uur. Ook in het weekend geldt het voordelige nachttarief. De exacte verdeling tussen daluren en piekuren is terug te vinden op de website van uw netbeheerde

Ittes Energy is een Belgische partner die in tegenstelling tot vele anderen kiest voor een persoonlijke aanpak en die zich enkel toespitst op de zakelijke markt en persoonlijke opvolging.

Zo kan elke klant persoonlijk beroep doen op onze experts.

Wij doen niet aan automatische verlengingen, maar volgen daarentegen de markt op de voet op om onze klanten te informeren over nieuwe opportuniteiten.

Daarnaast geven wij ook altijd vrijblijvend advies om samen naar de beste oplossing te zoeken bij uw energiebeleid

Dit hangt af of u voor variabele of vaste tarieven gekozen heeft. Vaste tarieven bestaan uit een vooraf afgesproken prijs. Deze prijs verandert niet gedurende de volledige contractduur. Variabele tarieven daarentegen zijn gebaseerd op prijsformules. Deze zijn vaak gebonden aan de prijzen van de energiemarkt (Belpex, Endex).

Vaste tarieven:

Indien u gekozen heeft voor een vast tarief, dan zal u gedurende de duur van uw contract geleverd worden aan deze vaste prijs. Aan het eind van uw contract zal uw energieleverancier een nieuw voorstel doen of aan de hand van een stilzwijgende verlenging de energieprijs aanpassen afhankelijk van de marktsituatie.

 

Waarom kiezen voor een vast tarief?

  • U kent uw tarieven op voorhand
  • Deze tarieven zullen niet veranderen tijdens de contractduur
  • Ittes Energy doet niet aan automatische verlengingen, u kunt een nieuwe prijs kiezen voor de daaropvolgende periode

Eventuele nadelen

  • Wie de energieprijzen niet opvolgt, riskeert automatisch verlengd te worden aan nadelige prijzen
  • Bij gunstige marktsituaties (zoals de dip in 2016) mist u een goede opportuniteit om te besparen op uw energiekost

 

Variabele tarieven:

Bij variabele tarieven wordt er een prijsformule afgesproken voor een bepaalde duur. In tegenstelling tot een vaste prijs, kan uw prijs veranderen (per jaar, per maand). De meeste formules zijn gelinkt aan de Belpexprijzen. Deze zijn de dagelijkse prijzen op de energiemarkt. Zo volgt u de prijzen op de markt. Dit is te vergelijken met de beurs.

 

Waarom kiezen voor variabel?

  • Bepaalde bedrijven verbruiken meer tijdens goedkope momenten in de dag. Voor hen is een variabele prijs dus zeer gunstig.
  • Wanneer u een nieuwe meter liet plaatsen en uw verbruik nog niet kent, kunt u een tijdje voor variabel kiezen. Daarna kunt u het opgebouwde verbruiksprofiel met uw leverancier overlopen om de beste prijs op maat te vinden.
  • Wanneer de markt daalt, dan geniet u een voordelige prijs. In 2016 is de prijs gekelderd ten opzichte van voorgaande jaren. Wie in voorgaande jaren voor vast gekozen had, heeft zo een opportuniteit gemist. Ittes Energy volgt dit daarom zeer goed op voor u zodat u geen opportuniteiten mist.

Ittes Energy spitst zich toe op de zakelijke markt. Indien uw factuur op btw-nummer staat, kan Ittes Energy u gas en elektriciteit leveren. We bedienen volgende partijen:

  • Small offices: Stroom tot 50.000 kWh & Gas tot 100.000 kWh
  • KMO's: Stroom vanaf 50.000 kWh & Gas vanaf 100.000 kWh
  • Grote bedrijven en industrie: Stroom vanaf 1 GWh & Gas vanaf 500.000 kWh

Dit hangt af van uw jaarlijks totaal verbruik per btw-nummer. Als deze minder dan 50 MWh elektriciteit en minder dan 100 MWh gas bedraagt, dan bent u niet contractueel gebonden.

Handige documenten zijn:

  • Uw laatste afrekening: om uw verbruik te kennen
  • Het contract met uw huidige leverancier: voorwaarden om te veranderen
  • Bij een verhuis is het energieovernamedocument belangrijk.

Dit hangt van verschillende factoren af (bent u contractueel gebonden, loopt uw contract binnenkort af bij uw huidige leverancier, …)

Interesse in een overstap?

Sitemap
Onze diensten
Volg ons

© 2022 ittesdoc BE0429.553.018